Pieni kirja ramadanista

 

As-salaamu alaykum,

Allah on määrännyt meille muslimeille paastokuukauden, ramadanin, jolloin aikuiset ja isommat lapsetkin pidättäytyvät valoisaan aikaan syömästä ja juomasta. Ramadaniin kuuluu myös paljon muuta, esimerkiksi omien tekojen tarkkailu: on tärkeätä olla tekemättä huonoja tekoja ja samalla on tärkeätä tehdä paljon hyviä tekoja. Vaikka et voisikaan vielä paastota (vaikka tekisi mielikin, äiti ja isä ovat varmasti oikeassa, jos sanovat, että tarvitset päivälläkin ruoasta saatavaa energiaa kasvamiseen insha'Allah) on paljon muita asioita, joita voit  harjoitella ja tehdä ramadanin aikana.

Tämä on pieni kirja ramadanista. Kirjoitin sen omalle lapselleni, mutta halauan antaa sen myös sinulle, niin että jokaisena ramadanin päivänä voisit oppia jotain uutta tai tehdä pienen tehtävän joka liittyy paastokuukauteen.

Joihinkin kirjan tehtäviin saatat tarvita äidin, isän, sisarusten tai muiden muslimisiskojen ja –veljien apua.

Kirja toimii ikään kuin kalenterina, josta voit seurata ramadanin etenemistä ja eid-juhlan lähenemistä. Sen sijaan, että tekisit monta sivua yhtenä päivänä, tai kurkkisit kirjan loppuun, seuraa ramadanin päiviä ja tee kutakin päivää vastaava sivu.

Jos luet kirjaa internetissä, otan mielelläni vastaan ajatuksiasi (ja äidin ja isän) kirjasta ja tehtävistä. Myös kuvat valmiista askarteluista ovat tervetulleita, jos voit vaikka sellaisista ottaa kuvia ja lähettää minulle insha'Allah.

Toivon, että sinulla on mukavia hetkiä kirjan parissa insha'Allah, ja että opit siitä jotakin uutta.